7 voordelen van bonesetting op kinderen

Bonesetting tijdens de zwangerschap
5 februari 2023
Bij welke klachten kan bonesetting helpen?
8 maart 2023

Wat is bonesetting therapie?

Bonesetting is een vorm van manuele therapie waarbij de therapeut met de handen de botten, spieren en gewrichten van het lichaam manipuleert om de uitlijning en beweging te verbeteren. Het doel van bonesetting is om de natuurlijke balans en harmonie van het lichaam te herstellen en het genezingsproces te bevorderen.

Bij bonesetting gebruikt de therapeut technieken zoals het strekken, masseren, manipuleren en mobiliseren van de spieren en gewrichten om spanningen te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, nek, schouders, armen, benen, enkels en voeten.

Bonesetting is gebaseerd op het idee dat het lichaam in staat is om zichzelf te genezen en dat door het herstellen van de juiste uitlijning en beweging van de botten en gewrichten, het lichaam in staat is om optimaal te functioneren en zichzelf te genezen.

Bonesetting therapie kan verschillende voordelen bieden voor kinderen, waaronder:

1) Vermindering van pijn en ongemak:

Kinderen kunnen soms last hebben van spier- en gewrichtspijn als gevolg van groeipijnen, sportblessures, of andere oorzaken.

Bonesetting kan helpen de pijn en het ongemak te verminderen door het herstellen van de juiste uitlijning van de botten en het verbeteren van de bloedcirculatie.

2) Verbetering van de houding:

Een goede houding is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en kan hen helpen rugpijn en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Bonesetting kan de houding van kinderen verbeteren door het corrigeren van problemen zoals een gebogen rug, verkeerde uitlijning van de wervelkolom, of een scheve heup.

3) Bevordering van de mobiliteit:

Kinderen moeten vrij kunnen bewegen om gezond te blijven en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Bonesetting kan helpen om de mobiliteit van kinderen te verbeteren door het verlichten van spanningen in de spieren en gewrichten en het vergroten van de flexibiliteit.

4) Preventie van toekomstige problemen:

Door het aanpakken van problemen in een vroeg stadium kan bonesetting helpen voorkomen dat kinderen later in hun leven ernstigere gezondheidsproblemen ontwikkelen.

Het kan ook helpen om blessures en pijn te voorkomen door het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van het kind.

5) Verbetering van het immuunsysteem:

Omdat bonesetting kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de stress op het lichaam te verminderen, kan het ook bijdragen aan een sterker immuunsysteem bij kinderen.

Hierdoor kunnen ze beter bestand zijn tegen ziekten en infecties.

6) Bevordering van een goede nachtrust:

Kinderen hebben voldoende slaap nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Als ze pijn hebben of ongemak ervaren als gevolg van spier- en gewrichtsproblemen, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen of de hele nacht door te slapen.

Bonesetting kan helpen om deze problemen aan te pakken en bijdragen aan een betere nachtrust voor kinderen.

7) Verbetering van de algehele gezondheid en welzijn:

Bonesetting kan helpen om de algehele gezondheid en het welzijn van kinderen te verbeteren door het herstellen van de balans en harmonie in het lichaam.

Hierdoor kunnen kinderen zich beter voelen en beter presteren op school en in andere activiteiten.

 

Bonesetting kan een geweldige aanvulling zijn op de traditionele medische behandeling en het kan helpen om de gezondheid en het welzijn van uw kind te verbeteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak