Voordat je een hijama (wetcupping) behandeling ondergaat, is voeding een belangrijk aandachtspunt. Hier zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot je dieet:
- Vasten: Het wordt aanbevolen om voorafgaand aan een hijama behandeling te vasten. Dit betekent dat je enkele uren voor de behandeling niet eet of drinkt. De exacte vastentijd kan variëren, maar meestal wordt aangeraden om minstens 2-4 uur voor de behandeling niet te eten en te drinken.
- Hydratatie: Blijf goed gehydrateerd in de dagen voorafgaand aan de hijama behandeling. Drink voldoende water om ervoor te zorgen dat je goed gehydrateerd bent, maar vermijd te veel water te drinken vlak voor de behandeling om ongemak tijdens de procedure te voorkomen.
- Vermijd zware maaltijden: Eet geen zware, vette maaltijden vlak voor de behandeling. Lichtere maaltijden zijn beter verteerbaar en kunnen het ongemak tijdens de behandeling verminderen.
- Alcohol en cafeïne: Vermijd het gebruik van alcohol en cafeïnehoudende dranken (zoals koffie en energiedranken) op de dag van de behandeling, omdat deze stoffen je bloedvaten kunnen beïnvloeden.
- Medicatie: Als je medicijnen gebruikt, bespreek dan met de hijama behandelaar of je ze voor de behandeling moet innemen of stoppen.
- Allergieën en voedselintoleranties: Geef eventuele voedselallergieën of intoleranties door aan de beoefenaar om allergische reacties te voorkomen.
- Bloedoverdraagbare ziektes: Voorbeelden van dergelijke ziektes zijn hiv, hepatitis B en hepatitis C. Als je momenteel lijdt aan een bloedoverdraagbare ziekte of als je onlangs gediagnosticeerd bent met een dergelijke aandoening, raden we je ten zeerste aan om contact met ons op te nemen voordat je een afspraak maakt voor een hijama behandeling. We begrijpen dat dit een gevoelige kwestie is, maar het is van groot belang voor jouw gezondheid en die van anderen.
Hijama afspraak boeken in Rotterdam
Na een hijama behandeling is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen om een snel en gezond herstel te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten na de hijama behandeling:
- Hydratatie: Blijf goed gehydrateerd door voldoende water te drinken na de behandeling. Dit helpt om de afvalstoffen die tijdens de behandeling zijn vrijgekomen af te voeren en kan hoofdpijn en duizeligheid helpen voorkomen.
- Rust: Neem de tijd om te rusten en te ontspannen na de behandeling. Vermijd zware lichamelijke activiteit en overmatige inspanning gedurende minstens 24 uur.
- Voeding: Eet lichte, gezonde maaltijden na de behandeling. Vermijd zware, vette, of sterk gekruide voedingsmiddelen die de spijsvertering kunnen verstoren. Kip en vis zijn toegestaan, rood vlees wordt afgeraden. Daarnaast is het beter om zuivelproducten te vermijden.
- Vermijd blootstelling aan kou: Probeer te voorkomen dat je direct na de behandeling wordt blootgesteld aan koude temperaturen of tocht, aangezien dit je vatbaar kan maken voor verkoudheid of spierstijfheid.
- Kleding: Draag comfortabele, losse kleding die de behandelde gebieden niet irriteert. Dit kan helpen om wrijving en ongemak te voorkomen.
- Huidverzorging: Zorg ervoor dat de behandelde gebieden schoon en droog blijven. Om wondinfecties te voorkomen, wordt aangeraden om gedurende de eerste 12 uur na de behandeling niet te douchen of te baden, hoewel het wel veilig is om een wudhu (rituele wassing) uit te voeren. Gebruik bij voorkeur een milde, hypoallergene zeep en vermijd agressieve scrubs of huidverzorgingsproducten.
- Zwemmen: Het wordt afgeraden om binnen enkele dagen na de behandeling te gaan zwemmen.
- Geslachtsgemeenschap: Er wordt geadviseerd om minstens 24 tot 48 uur na de behandeling te wachten voordat je geslachtsgemeenschap hebt. Het is belangrijk om deze aanbevelingen op te volgen om je gezondheid te beschermen en een succesvolle hijama-behandeling te garanderen.
- Nazorginstructies: Indien je je vermoeid voelt na de behandeling, kun je een glas honingwater drinken om je energiepeil weer op te krikken. Dadel is ook een superfood.
- Mogelijke bijwerkingen: Wees je bewust van mogelijke bijwerkingen na de hijama behandeling, zoals blauwe plekken, zwelling, pijn, of tijdelijke veranderingen in de huid. Deze symptomen moeten meestal binnen enkele dagen/weken verdwijnen.