Bonesetting vs. Osteopathie: Ontdek de Overeenkomsten

Islamitische geneeskunde in het kort uitgelegd
11 augustus 2023
Waar dien ik rekening mee te houden bij een hijama behandeling?
10 oktober 2023

In de wereld van alternatieve geneeskunde zijn er verschillende benaderingen om lichamelijke klachten te behandelen en de algehele gezondheid te bevorderen. Twee van deze benaderingen, bonesetting en osteopathie, delen opmerkelijke overeenkomsten die ze onderscheiden van meer traditionele medische praktijken. In dit blogartikel zullen we deze opmerkelijke overeenkomsten tussen bonesetting en osteopathie verkennen en begrijpen waarom ze soms verward worden.

Wat is bonesetting?

Laten we beginnen met een korte herinnering aan wat bonesetting is. Bonesetting is een oude vorm van manuele therapie waarbij beoefenaars, bekend als bonesetters, zich richten op het manipuleren van de botten, gewrichten en spieren om het lichaam in evenwicht te brengen en klachten te verminderen. Het doel van bonesetting is om de fysieke structuur van het lichaam te herstellen en de beweging te verbeteren, wat kan leiden tot verlichting van pijn en ongemak.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een medische discipline die voortbouwt op de principes van bonesetting. Het stelt dat de structuur en functie van het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn en dat problemen in één deel van het lichaam invloed kunnen hebben op andere delen. Bonesetting kan worden toegepast op een breed scala van aandoeningen, waaronder musculoskeletale problemen, ademhalingsproblemen, spijsverteringsstoornissen en meer.

Net zoals bij bonesetting zijn ook osteopaten opgeleid om het hele lichaam te evalueren en te behandelen, en ze gebruiken een verscheidenheid aan technieken, waaronder manipulatie van botten, spieren en gewrichten, om de gezondheid te bevorderen.

De Overeenkomsten tussen Bonesetting en Osteopathie

  1. Manuele therapie: Beide benaderingen zijn gebaseerd op manuele therapie, wat betekent dat ze fysieke technieken gebruiken, zoals het manipuleren van botten en gewrichten, om pijn te verlichten en de gezondheid te bevorderen.
  2. Holistische benadering: Zowel bonesetting als osteopathie benaderen de gezondheid vanuit een holistisch perspectief. Ze geloven dat het hele lichaam met elkaar verbonden is en dat de gezondheid van één deel van het lichaam invloed kan hebben op andere delen.
  3. Focus op structuur en functie: Beide benaderingen richten zich op het herstellen van de juiste structuur en functie van het lichaam. Ze geloven dat een goed uitgelijnd lichaam beter in staat is om zichzelf te genezen.
  4. Individuele behandeling: Zowel bonesetters als osteopaten passen hun behandelingen aan op basis van de individuele behoeften van de patiënt. Er is geen one-size-fits-all benadering.

Conclusie

Hoewel er verschillen zijn tussen bonesetting en osteopathie, kunnen we niet ontkennen dat ze opmerkelijke overeenkomsten delen. Beide benaderingen zijn gebaseerd op manuele therapie, holisme en het belang van structuur en functie in het lichaam. Ze bieden alternatieve opties voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke en holistische benaderingen van gezondheid en welzijn. Het kiezen tussen deze benaderingen hangt af van uw specifieke gezondheidsbehoeften en persoonlijke voorkeuren, maar het is altijd belangrijk om met een gekwalificeerde zorgverlener te overleggen voordat u een behandeling ondergaat.

Bonesetting afspraak maken, klik hier?

Nog niet overtuigd? Bekijk onze laatste reviews.

Recente reviews

Bonesetting

Rated 5 out of 5
16 februari 2024

Salaam Wa3alaykoem Isra,

Nogmaals dank voor de behandeling gisteren. Ik was de rest van de dag overweldigd door het gevoel van de nek/rug die losgetrokken is. Het geluid en gevoel toen het loskwam kan ik gewoon niet omschrijven in woorden subhanallah. Het zat muurvast en ik kan nu bewegingen maken die ik een hele lange tijd niet kon maken, alhamdoelillah. Moge Allah swt je rijkelijk belonen en jou en je gezin beschermen. Ameen.

Bouchra

Bonesetting

Rated 5 out of 5
16 februari 2024

Beste Isra bint Ali,

Ik wil je hartelijk bedanken voor de behandeling die mijn dochter heeft ontvangen. Ik ben zeer tevreden met de resultaten tot nu toe.

Imane

bonesetting en hijama

Rated 5 out of 5
16 februari 2024

Ik ben langs geweest bij Isra voor bonesetting en hijama. Ik ben erg tevreden over haar behandelwijze. Ze heeft meerdere pijnlijke plekken behandeld en heeft mij van mijn pijn afgeholpen. Ook heb ik heel veel informatie gekregen over drukpunten en andere nuttige kennis waarvoor ik haar dankbaar ben. Moge Allah (swt) jou belonen voor jouw inzet en meedogendheid.

Yasemin Colak

Bonesetting

Rated 3 out of 5
16 februari 2024

Zojuist langsgeweest. Ze heeft gelijk oefeningen gedaan met mij. Ik ben zwanger dus vond het toch een beetje eng. Ik had wel meer verwacht vanwege de naam ‘bonesetting’, (en vele goeie reviews) maar het waren een paar oefeningen die ik zelf verder thuis moet doen. Dan vind ik het nogal prijzig, want inprincipe kan je ook (bekken)oefeningen online vinden. Dus jammer.

Hatice

Antwoord van Isra bint Ali

Je bent langsgeweest voor bonesetting bij mijn collega en dient dit duidelijk te vermelden aangezien er meerdere mensen te werk zijn in de praktijk. Het zou eerlijk geweest zijn om jouw kritiek of ervaring eerst bij de therapeute in kwestie kon aankaarten. Bij zwangere vrouwen gaan we ten eerste altijd minder intensief dan anders. Je kan dus jouw behandeling niet met anderen vergelijken, want bonesetting is daadwerkelijk een intensieve behandeling. Je kreeg een behandeling en niet gelijk de oefeningen mee. Dat is valse informatie. De oefeningen die je mee kreeg zijn oefeningen die op basis zijn van jouw lichaamsstand en temperament. Deze persoonsgebonden (!) oefeningen kan je niet op internet vinden.

Bonesetting en hijama

Rated 5 out of 5
30 november 2023

Ik wilde mijn oprechte dankbaarheid met jullie delen na de bonesetting en hijama behandeling voor mijn dochter en mijzelf. Onze 4-jarige dochter, die eerder niet kon praten, heeft nu een aanzienlijk vergrote woordenschat en verrast ons dagelijks met haar communicatieve vaardigheden. De spanning in haar lichaam is ook aanzienlijk verminderd.

Persoonlijk had ik al ruim 10 jaar last van een pijnlijke knie, door artsen toegeschreven aan slijtage door mijn beroep. Verbazingwekkend genoeg heb ik na de behandeling letterlijk geen enkele keer last gehad van mijn knie. Ik ben elke dag vol dankbaarheid voor deze positieve veranderingen.

Ik wil jullie van harte bedanken voor jullie deskundige zorg en de impact die het op ons leven heeft gehad.

Wij zullen zeker terug komen.

Nurcan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak