Wat is leefstijl coaching?

Waar dien ik op te letten tijdens een bloedzuigerbehandeling?
11 oktober 2023
Voor wie is leefstijlcoaching geschikt?
29 december 2023

Wat is leefstijl coaching?

Leefstijlcoaching is een kunde waarbij de therapeute zich focust op het herstellen van de gemoedsrust en -toestand van de cliënt in plaats van symptoombestrijding door oorzaken van ziektes te negeren. Uw onderliggende problematiek wordt van binnen en buiten door middel van leefstijlcoaching en kruidenleer behandeld.

Leefstijlcoaching

Deze benadering erkent dat het menselijk welzijn niet alleen wordt beïnvloed door externe factoren, maar ook door interne, vaak complexe, interacties tussen lichaam en ziel.

De leefstijlcoach neemt de tijd om de onderliggende problematiek van de cliënt te begrijpen op fysieke, emotionele als islamitische-spirituele niveau. Door middel van leefstijlcoaching en kruidenleer wordt de nadruk gelegd op het stimuleren van positieve veranderingen in levensgewoonten, voeding, beweging en vijf elementen van de lichaam. Hierbij wordt gebruikgemaakt van inzichten uit kruidenleer om natuurlijke en onnatuurlijke elementen te integreren die het herstelproces ondersteunen of tegenhouden.

De kracht van leefstijlcoaching ligt in het aanbieden van op maat gemaakte begeleiding, waarbij de therapeute samen met de cliënt werkt aan het creëren van een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Door bewustwording te vergroten, zelfreflectie te stimuleren en concrete stappen te zetten naar positieve veranderingen, wordt gestreefd naar het herstellen van evenwicht en het bevorderen van duurzaam welzijn. Deze aanpak benadrukt niet alleen het behandelen van symptomen, maar richt zich op het creëren van een gezonde basis voor een vervullend en vitaal leven.

Gebaseerd op de leer van Ibrahim Erzurumlu Hakki (Marifetname) 

Onze holistische benadering vindt leer uit in het werk van de Ottomaanse geleerde Ibrahim Erzurumlu Hakki, een eminente soefi-filosoof en encyclopedist, wiens meesterwerk, “Marifetname” (Book of Gnosis), een onschatbare bron van kennis en inzicht is.

In 1756 bracht Ibrahim Erzurumlu Hakki zijn magnum opus uit, de Marifetname, waarin hij een diepgaande verkenning biedt van diverse disciplines zoals astronomie, wiskunde, anatomie, psychologie, filosofie en islamitische mystiek. Dit werk is een verzameling van zijn commentaren en beschrijvingen, waarbij hij zijn diepgaande kennis en inzicht op een toegankelijke manier deelt.

Net zoals Marifetname een holistische benadering van kennis omvat, weerspiegelt leefstijlcoaching de holistische kijk op welzijn, waarbij lichamelijke, geestelijke en spirituele aspecten van het individu worden aangesproken. De coachingsessies, welke gebaseerd zijn door Ibrahim Erzurumlu Hakki’s brede blik op kennis, bieden cliënten de mogelijkheid om niet alleen oppervlakkige veranderingen aan te brengen, maar ook om een dieper begrip van henzelf te ontwikkelen en verbinding te maken met hun innerlijke kracht.

Door deze twee concepten met elkaar te verbinden, ontstaat een synergie die de kracht van zowel eeuwenoude wijsheid als hedendaagse praktijken samenbrengt. Zo wordt leefstijlcoaching niet alleen een moderne benadering van emotionele en fysieke welzijn, maar ook een reis die geworteld is in eeuwenoude kennis en islamitische spiritualiteit. Het streven naar een gebalanceerd en vervullend leven wordt zo verrijkt met zowel tijdloze inzichten als hedendaagse methoden.

Drie sessies

Leefstijlcoaching vereist doorgaans een reeks van ten minste drie sessies voor een gewenste resultaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak