Bij welke klachten kan bonesetting helpen?

7 voordelen van bonesetting op kinderen
7 maart 2023
Temperamenten & emoties: hoe in balans brengen
18 maart 2023

Wat is bonesetting therapie?

Bonesetting is een alternatieve orthomanipulatieve therapie die gericht is op het manipuleren en uitlijnen van botten en spieren om verschillende soorten klachten te verlichten, zoals spier- en gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine, posturale problemen en verstuikingen en kneuzingen.

Bonesetting is geschikt voor pasgeboren baby’s, kinderen, volwassenen en bejaarden tot circa 65 jaar oud. Na 65 jaar raden we bonesetting therapie echter af, want het is een zeer intensieve behandeling.

Hoewel bonesetting in vrijwel alle gevallen kan helpen bij het behandelen en verlichten van klachten, is het belangrijk om te onthouden dat het niet voor alle klachten geschikt is. Bij twijfel kunt u eerst contact met ons nemen, of u kunt gerust langskomen voor een korte consult.

Bovendien kan bonesetting mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met specifieke medische aandoeningen of voor mensen die platen hebben, bijvoorbeeld in de knie. Het is daarom belangrijk om uw bonesetter te raadplegen voordat u begint met de bonesetting behandeling.

Bij welke klachten kan bonesetting helpen?

Bonesetting kan helpen bij verschillende soorten klachten zoals:

  1. Spier- en gewrichtspijn: Bonesetting kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn door het manipuleren en uitlijnen van botten en spieren.
  2. Rugpijn: Bij rugpijn kan bonesetting de wervelkolom opnieuw uitlijnen en de spieren rondom de rug versterken.
  3. Hoofdpijn en migraine: Bonesetting kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine door de nek en schouders te manipuleren en de bloedstroom te verbeteren.
  4. Posturale problemen: Bonesetting kan helpen bij het corrigeren van houdingsproblemen zoals scoliose, kyfose en lordose door de ruggengraat en het bekken te manipuleren.
  5. Verstuikingen en kneuzingen: Bonesetting kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces bij verstuikingen en kneuzingen door de bloedstroom te verbeteren en de zwelling te verminderen.
  6. Lage immuniteit: Bonesetting kan de immuniteit opkrikken, doordat de bloedcirculatie, lymfestroming en zuurstofgehalte verbeterd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak