Wat is bonesetting?

Het gevaar van hypnotherapie
3 oktober 2022
Wat zijn de 4 elementen van de natuur?
1 januari 2023

Wat is bonesetting?

 

Wat is bonesetting?

Bonesetting is een orthomanipulatieve behandeling om de gezondheid en functie van botten, gewrichten, spieren en organen te herstellen. Bonesetting is een natuurlijke, holistische behandelmethode dat toegepast wordt om lichamelijke aandoeningen en skeletaandoeningen, zoals hoofdpijn, zenuwpijn, osteoporose, artritis, heupbursitis en gewrichtspijn te behandelen door alle organische vloeistoffen, zoals bloed, hersenvloeistof en zenuwen in het lichaam te helpen (door)stromen. Daardoor ervaart men per direct minder fysieke pijn.

De term “bonesetter” verwijst naar een persoon die door observatie en theorie- en praktijkkennis botten heeft leren zetten. Bonesetters genezen (met de Wil van Allah) mensen door het skelet met hun handen te manipuleren en werken met de natuur: botten fungeren als hefbomen, waardoor spieren die omringt zijn rondom de botten soepel meedraaien en bloedvaten niet meer bekneld raken. Door tractie (trekkracht) wordt het lichaam in beweging gebracht. Bonesetting zorgt dus voor een snelle revalidatie.

Wat is het doel bij bonesetting?

Het doel is het evenwicht en de uitlijning te herstellen, en de doorbloeding en opname van voedingsstoffen in het lichaam te verbeteren. Moderne bonesetting omvat verschillende methoden, waaronder Tui Na, medische massage, tractie en het aanbrengen van medicinale oliën te stimuleren. De praktijk wordt als controversieel beschouwd in de reguliere geneeskunde, maar wordt wel wereldwijd voortgezet in vele delen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Bonesetting vanuit de Islamitische geneeskunde

Bonesetting wordt dus eeuwenlang, wereldwijd ingezet door lokale mensen, maar ook door professionals. Het wordt overal anders benoemd. De bonesetting die wij toepassen vloeit uit vanuit de Islamitische geneeskunde als basisvorm.

De Islamitische geneeskunde is een alternatieve geneeswijze die voortvloeit uit de islam. Het is een holistische benadering en richt zich op het herstellen van de balans in het lichaam door middel van natuurlijke methoden. Het is gebaseerd op de Koran en de tradities van de profeet Muhammad (vrede zij met hem).

Het doel van islamitische gezondheidszorg is om het lichaam, de geest en de ziel in balans te houden. Moslims geloven dat een mens in harmonie moet leven met Allah (swt), de natuur en de gemeenschap. De Islamitische geneeskunde legt de nadruk op preventie en het bevorderen van gezondheid. Het doel is om ziekte en lijden te voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Het is gebaseerd op de natuurlijke geneeskunde, met inbegrip van kruiden, detoxificatie en andere natuurlijke remedies en methodes zoals bonesetting.

Enkele adviezen bij bonesetting

  1. Zoek professioneel advies van een gekwalificeerde bonesetter met goede recensies voordat u met manuele geneeskunde begint.
  2. Wees voorzichtig met het uitvoeren van manuele manipulaties als u een bepaalde aandoening heeft, zoals osteoporose. Bonesetting op hoge leeftijd laten uitvoeren kan namelijk te intensief zijn, doordat het skelet al jarenlang in een verkeerde stand is gaan ingroeien. Het corrigeren ervan, ondanks het goed is, kan teveel wrijving geven op plaatsen waar slijtage al begonnen is.
  3. Luister naar uw lichaam en neem rust als u pijn of ongemak ervaart tijdens de behandeling.
  4. Vertel uw therapeut over alle medicijnen die u neemt, zodat zij kunnen beoordelen of de behandeling geschikt is voor u.
  5. Volg de aanwijzingen van uw therapeut op en doe de oefeningen en stretching thuis om uw herstel te bevorderen.
  6. Zoek professioneel advies als u na een paar behandelingen geen verbetering ervaart. Soms kan bonesetting niet geschikt zijn of voor bepaalde aandoeningen kunnen andere behandelingen nodig zijn, met name als de aandoening al jarenlang opspeelt of zeer gevorderd is. Vaak is dit het geval bij baarmoedergerelateerde klachten. Dan heeft u bijvoorbeeld naast bonesetting ook allround hijama nodig en dient uw dieet aangepakt te worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak