Waarom kiezen voor bonesetting?

Wat zijn de 4 elementen van de natuur?
1 januari 2023
Wat is het verschil tussen chiropractie en bonesetting?
10 januari 2023

Waarom zou je bonesetting laten doen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kiezen voor bonesetting te kiezen om zo zijn of haar bekkenstand te laten corrigeren. Sommige van deze redenen kunnen zijn:

  • Pijn: Als iemand last heeft van pijn in het bekkengebied, kan een bekkencorrectie helpen om de pijn te verminderen. De pijn kan worden veroorzaakt door verkeerde houding, een verkeerd werkende bekkenbodem of door een aandoening, zoals bekkeninstabiliteit of bekkenontsteking.
  • Problemen met de bekkenbodem: De bekkenbodem is een groep spieren die de openingen in het bekkengebied afsluiten en ondersteunen, zoals de anus, de vagina en de blaas. Als de bekkenbodem niet goed in balans zit, kan dit leiden tot incontinentie, meer kans op blaasinfecties of vaginale infecties, pijn tijdens het vrijen, beperkte bewegingsvrijheid, (chronische) vermoeidheid, luchtwegenproblemen, huiduitslagen, lage immuniteit en andere problemen. Bonesetting kan helpen om de bekkenbodem te versterken en deze problemen te verminderen, zowel chronische aandoeningen als ter preventie.
  • Altijd koud aanvoelen: ben je een koukleum? Dat hoeft niet voor altijd zo te zijn. Bonesetting helpt namelijk bij doorbloedingsproblemen.
  • Verkeerde houding: Als iemand een verkeerde houding heeft, kan dit leiden tot pijn in het bekkengebied, de rug en de nek. Bonesetting kan helpen om de houding te verbeteren en deze pijn te verminderen.
  • Voorkeurshoudingen bij baby’s: het is misschien fijn om te weten dat zelfs baby’s baat hebben aan bonesetting. Het kan zijn dat jouw baby een voorkeurshouding heeft, en dus krom staat, of het kan ook zijn dat hij of zij reflux heeft of gespannen oogt. Ook hebben huilbaby’s baat aan bonesetting. Wij geloven niet dat een baby urenlang door hoort te huilen. Hoogstwaarschijnlijk zit iets vast!
  • Zwangerschap en bevalling: Na de bevalling kan het bekkengebied verzwakt raken en spieren afzwakken. Dit kan leiden tot ernstige bekkeninstabiliteit. Bonesetting kan daarnaast ook ongemakkelijke klachten verhelpen die regelmatig optreden gedurende kraamperiode en daarna zoals incontinentie, pijn aan de anus en perineum, aambeien, kniepijn en zelfs de kans op postnatale depressie doen verminderen. Bonesetting kan helpen om deze bekkenbodemspieren en de houding te versterken, zodat deze klachten verholpen kunnen worden.
  • Andere redenen: Sommige mensen laten hun bekkenstand corrigeren om andere redenen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld last van kaakpijn of horen hun kaak tijdens het eten, weer anderen vinden geen enkele houding fijn zitten, voelen zich opgeblazen, hebben regelmatig hoofdpijn, hebben zichtproblemen of steken in hun lichaam. Je kan het zo gek niet bedenken, maar er is vrijwel voor elke klacht of aandoening wel een reden om te kiezen voor bonesetting.

Zou je graag willen weten of bonesetting baat zou kunnen hebben voor jou, aarzel dan niet om contact met ons te nemen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak