Bonesetting bij een baby | reflux en lichamelijke spanning

Hijama bij MS: verstandig of toch niet?
11 januari 2023
Mogelijke reacties na de bonesetting behandeling
1 februari 2023

Bonesetting bij een baby

Bonesetting kan het bewegingspatroon van de baby beoordelen en eventuele afwijkingen corrigeren om zo de groei en ontwikkeling van de baby te ondersteunen.

Wanneer is een lichaam gezond?

Als bij een normaal gezond persoon het lichaam gedraaid is dan zijn alle spieren automatisch in de lengte gerekt. De wijsheid van inbakeren is om na elke bevalling het lichaamsstand van moeder en kind te corrigeren. Als er sprake is van voldoende spierspanning in het lichaam, dus moeder en kind zijn niet té slap noch té gespannen, en symmetrisch staat, spreken we over een gezond lichaam. Soms is het echter nodig om dit manueel te doen als er voldoende effect optreedt. Daar kan bonesetting bij helpen.

Wat is een voorkeurshouding?

Een bevalling is heel heftig, en als de moeder een moeizame bevalling heeft of zware bekkeninstabiliteit heeft, kan de uitgang nauw zijn waardoor de nek of schouder van de baby vast kan zitten. Daardoor houden baby’s hun hoofd telkens naar één kant. Dit wordt ook wel een voorkeurshouding genoemd. Een voorkeurshouding veroorzaakt lichamelijke spanning en is het niet verstandig om dit niet te behandelen. 

Avicenna (ibn-i Sina)

Avicenna, ook bekend als Ibn-i Sina, was een Perzische geleerde en arts die in de 11e eeuw leefde. In zijn beroemde medische tekst, de ‘Canon of Medicine’, stelde hij voor dat de organen van het lichaam specifieke functies hebben en dat onevenwichtigheden in deze functies tot ziekte kunnen leiden. Hij geloofde ook dat het lichaam natuurlijke genezingsmechanismen heeft en dat het de rol van de arts is om dit genezingsproces te helpen vergemakkelijken door het gebruik van natuurlijke medicijnen en andere therapieën.

Avicenna’s ideeën over de organen van het lichaam en de rol die ze spelen bij gezondheid en ziekte waren zeer invloedrijk in de ontwikkeling van het medische denken tijdens de Middeleeuwen, en zijn “Canon of Medicine” werd eeuwenlang veel gebruikt als medisch leerboek. Zijn ideeën en theorieën hebben ook grote invloed gehad op de ontwikkeling van de traditionele Perzische en Arabische geneeskunde.

Islamitische visie over reflux en lichamelijke spanning

Avicenna’s ideeën over de organen van het lichaam werden sterk beïnvloed door de Griekse arts Galen, die een gedetailleerd begrip had ontwikkeld van de anatomie en fysiologie van het lichaam. Net als Galen geloofde Avicenna dat de organen van het lichaam met elkaar verbonden waren door kanalen waardoor vitale vloeistoffen of ‘humors’ (temperamenten) stroomden. Hij geloofde dat deze lichaamssappen in balans moesten zijn om het lichaam gezond te houden.

Hij geloofde ook dat de hersenen de bron waren van het vermogen van het lichaam om te denken, te redeneren en te onthouden, en dat het hart de bron was van het vermogen van het lichaam om te bewegen, te voelen en te voelen. Ook beschreef hij hoe organen samenwerken en hoe ze bij storingen gediagnosticeerd en behandeld kunnen worden. Zo sprak hij ook over gerekte organen wat ziektes kunnen triggeren. Indien de maag als algehele orgaan gerekt wordt, en daardoor spanning op maag en slokdarm ligt, kan zo reflux veroorzaakt worden. Spanning in het lichaam kan grote gevolgen geven, niet alleen op de spieren en gewrichten maar ook de organen raken overbelast.

Waarom is bonesetting goed voor een baby?

Bonesetting kan helpen bij de behandeling van verschillende aandoeningen bij een baby, zoals colic (huilbaby), reflux, constipatie, slechte slaap, luieruitslag en hoofdpijn. Bonesetting kan ook helpen bij moeder en kind bij het verminderen van spanningen die ontstaan zijn tijdens de bevalling.

Waarom zou ik moeten kiezen voor jullie praktijk?

We kunnen met trots zeggen dat we Avicenna’s ideeën en methodes hanteren, ook met betrekking tot bonesetting wat voor veel tevredenheid zorgt bij onze cliënten doordat er snel effect wordt gemerkt.

Uiteindelijk wil je natuurlijk als kersverse moeder gewoon kunnen genieten van de kraamperiode. Daar kunnen wij een bijdrage in leveren, in sya Allah.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak afspraak