Voorhuwelijkse cursus

De voorhuwelijkse cursus is een eenmalige cursus die je kunt zien als een voorbereiding op jullie huwelijk.

Voorhuwelijkse cursus voor verloofden of pasgehuwden

Voorhuwelijkse cursus is een vorm van preventieve relatietherapie die u en uw partner kan helpen zich voor te bereiden op het huwelijk. Deze eenmalige snelcursus is een ideale gift wat ook door een familielid of bekende aan verloofde of pasgetrouwde koppels te geven. De voorhuwelijkse counseling is bedoeld om jullie beiden te helpen een sterke basis voor het huwelijk op te bouwen.

Persoonsgebonden adviezen voor hem en haar

Wat deze eenmalige, voorhuwelijkse cursus zo bijzonder maakt is dat de snelcursus persoonsgebonden is. De temperamenten van de koppel wordt geanalyseerd, en vanuit daar wordt er uitgelegd wat bijvoorbeeld de sterke en zwakke kanten zijn van u en uw partner, wat de eventuele valkuilen kunnen zijn wat leiden kan tot akkefietjes of spanning in het huwelijk, waarmee er het beste rekening gehouden moeten worden etc.

Puur anatomie, puur logica

De analyses die door de therapeut worden vanuit de MBTI en humourism beoefend. De Myers-Briggs typeindicator (MBTI) is een psychometrisch instrument, dat wereldwijd wordt ingezet ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. Humourism daarentegen is een geneeskrachtige islamitische methode, geperfectioneerd door Ibn-i Sina (Avicenna), om de persoonlijkheidstypen van mensen te analyseren. Door beide tools te combineren wordt er een alomvattende, erkende analyse gedaan en uitgelijnd voor de koppels om elkander beter te leren kennen.

Het is geen rocket science

De cursus is eenvoudig te begrijpen, zelfs door kinderen. Er hangt een toegankelijke, vriendelijke en informele sfeer in de ruimte waar we onder het genot van een kopje koffie of thee met z’n drieën zullen zitten, waarbij ik jullie beiden zal analyseren, en vanuit daar uitleg geven hoe jullie in elkaar steken, zodat jullie beiden goed voorbereid zullen worden op het huwelijk.

Wat wordt er meer besproken?

Voorhuwelijkse counseling biedt de mogelijkheid om verschillende belangrijke aspecten van een huwelijk te bespreken, waaronder:

  • Financiën: Geld kan een stressvolle en controversiële kwestie zijn voor getrouwde stellen, dus als u vooraf besluit hoe u uw financiën moet beheren, kunt u problemen later voorkomen.
  • Overtuigingen, waarden en religie: Als u uw overtuigingen, waarden en religieuze gevoelens met uw partner deelt, kan dit helpen om meer begrip en respect te krijgen. Ook kunt u de implicaties van deze aspecten voor uw dagelijks leven bespreken.
  • Rollen in het huwelijk: Het is belangrijk om de rollen te bespreken die u van uzelf en uw partner verwacht in uw huwelijk om later conflicten te voorkomen.
  • Activiteiten en tijd samen doorbrengen: U en uw partner kunnen bespreken hoe u van plan bent om samen tijd door te brengen en welke activiteiten u graag samen doet.
  • Kinderen: Koppels realiseren zich soms na hun huwelijk dat ze het niet eens zijn over het wel of niet willen hebben van kinderen. Vooraf beslissen of je wel of geen kinderen wilt en hoe je ze wilt opvoeden is belangrijk.
  • Familierelaties: Voorhuwelijkse counseling kan u een kans bieden om eerlijk te zijn over uw relaties met uw eigen familie en over eventuele zorgen die u heeft over de familie van uw partner.

Hoe lang duurt de cursus?

De snelcursus duurt 2 uren (face-to-face) 

Maak afspraak