Wat is Hijama & Cupping?

Hijama, ook wel bekend als cupping therapie, is een geneeswijze die al meer dan 4000 jaar wordt beoefend. Het woord “Hijama” is afgeleid van het Arabische woord “hajm”, wat zuigen betekent. Bij deze behandeling worden specifieke plekken op het lichaam aangepakt door een kop te plaatsen en vacuüm te trekken. Dit proces helpt bij het verwijderen van stagnaties in de meridianen, wat diverse therapeutische voordelen met zich meebrengt.

Hijama & Cupping

Een van de belangrijkste doelen van Hijama is het reinigen van het lichaam van dode bloedcellen en het elimineren van schadelijke stoffen die zich in het lichaam ophopen. Deze toxische stoffen kunnen na verloop van tijd de doorstroming van essentiële elementen zoals zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen naar cellen, weefsels en organen belemmeren. Het is interessant om te weten dat maar liefst 70% van alle ziekten, pijnen en kwalen kan worden toegeschreven aan een beperkte bloedstroom, wat de normale werking van het lichaam ondermijnt.

De gevolgen van een verminderde bloedcirculatie kunnen ernstig zijn, omdat cellen, weefsels en organen verzwakt raken, inefficiënt worden en vatbaarder worden voor ziekteverwekkers. Dit kan uiteindelijk leiden tot weefsel- en orgaandefecten en het ontstaan van infecties bevorderen.

Hijama therapie speelt een cruciale rol bij het herstellen van de normale bloedstroom naar deze vitale delen van het lichaam. Het resulteert in een grondige detoxificatie van zowel lichaam als geest, waardoor uw algehele gezondheid en welzijn worden bevorderd.

Het is ook interessant om te weten dat Hijama een belangrijke plaats inneemt binnen de islamitische geneeskunde. Talrijke overleveringen en hadiths benadrukken niet alleen de aanbevolen praktijk van Hijama, maar zelfs de opdracht ervan door engelen aan de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Hierdoor heeft Hijama niet alleen historische waarde, maar ook diepgaande spirituele betekenis binnen de islamitische traditie.

Kortom, Hijama is een eeuwenoude en veelzijdige alternatieve geneeswijze die zowel lichaam als geest ten goede komt, en diep geworteld is in zowel de geschiedenis als de spirituele tradities.

Boek direct hieronder een hijama afspraak

Hijama: Geschikt voor een Breed Scala aan Gezondheidsklachten

 • Allergieën: Hijama kan verlichting bieden bij allergische reacties door het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingen te verminderen.
 • Aambeien: Bij aambeien kan Hijama de doorbloeding verbeteren en de pijn en zwelling verminderen.
 • Luchtwegaandoeningen (Astma, Bronchitis): Hijama kan helpen bij ademhalingsproblemen door de longfunctie te verbeteren en de luchtwegen te ontspannen.
 • Bloedarmoede: Door het stimuleren van de bloedcirculatie kan Hijama helpen bij bloedarmoede door zuurstoftoevoer naar de cellen te verbeteren.
 • Cystitis (Blaasontsteking): Hijama kan verlichting bieden bij blaasontsteking door ontstekingen te verminderen en de bloedtoevoer naar het gebied te verbeteren.
 • Darmproblemen: Hijama kan helpen bij chronische darmklachten door de spijsvertering te bevorderen en ontstekingen te verminderen.
 • Depressie: Het kan de symptomen van depressie verminderen door de doorbloeding te verbeteren en endorfines vrij te maken.
 • Hart- en Vaatziekten: Hijama kan de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren, wat gunstig is voor het hart en de bloedvaten.
 • Hernia: Het kan verlichting bieden bij herniaklachten door spierspanning te verminderen en de doorbloeding te bevorderen.
 • Hoge Bloeddruk: Hijama kan helpen de bloeddruk te reguleren door het verwijderen van gifstoffen en het verbeteren van de bloedstroom.
 • Hooikoorts: Het kan de symptomen van hooikoorts verminderen door ontstekingen in de luchtwegen te verminderen.
 • Hormonale Onevenwichtigheden: Hijama kan hormonale klachten verlichten door de endocriene functie te ondersteunen.
 • Huidproblemen (Eczeem, Psoriasis, Acne, Jeuk): Hijama kan de huidconditie verbeteren door het verwijderen van gifstoffen en het bevorderen van de genezing.
 • Hyperventilatie: Het kan hyperventilatieklachten verminderen door de ademhaling te normaliseren.
 • Hoofdpijn en Migraine: Hijama kan hoofdpijn en migraine verlichten door de doorbloeding van de hersenen te verbeteren.
 • Slaapproblemen (Insomnia): Het kan de slaapkwaliteit verbeteren door ontspanning te bevorderen en de algehele gezondheid te ondersteunen.
 • Impotentie: Hijama kan de seksuele gezondheid verbeteren door de bloedtoevoer naar het bekkengebied te stimuleren.
 • Irritaties: Het kan algemene irritaties verminderen door ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te versterken.
 • Lever-, Nier- en Maagklachten: Hijama kan helpen bij deze orgaangerelateerde problemen door de doorbloeding te verbeteren en ontstekingen te verminderen.
 • Lage Rugklachten en Nek- en Schouderpijn: Het kan pijn en spanning in de rug, nek en schouders verlichten door spieren te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen.
 • Nervositeit en Burn-out: Hijama kan bijdragen aan emotioneel welzijn door stress te verminderen en het zenuwstelsel te kalmeren.
 • Oorklachten: Het kan oorklachten verlichten door de circulatie in het oorgebied te verbeteren.
 • Oogziekten: Hijama kan oogproblemen verlichten door de bloedtoevoer naar de ogen te bevorderen.
 • Onvruchtbaarheid: Het kan de vruchtbaarheid verbeteren door de reproductieve organen te ondersteunen en hormonale balans te herstellen.
 • Psychische Problemen: Hijama kan positieve effecten hebben op de geestelijke gezondheid door emotionele spanning te verminderen en het welzijn te bevorderen.
 • Reuma: Het kan verlichting bieden bij reumatische klachten door ontstekingen te verminderen en spieren te ontspannen.
 • Spataders: Hijama kan de doorbloeding in de benen verbeteren en spataders verminderen.
 • Schildklieraandoeningen: Het kan de schildklierfunctie ondersteunen door de doorbloeding van het halsgebied te verbeteren.
 • Slechte Bloedcirculatie: Hijama kan helpen bij het verbeteren van de algehele circulatie door het verwijderen van blokkades en het stimuleren van de bloedstroom.
 • Stress: Het kan stress verminderen door ontspanning te bevorderen en de algehele gezondheid te ondersteunen.
 • Stoppen met Roken: Hijama kan ondersteuning bieden bij het stoppen met roken door ontgiftingsprocessen te versnellen.
 • Verlammingen en Tintelingen: Het kan de zenuwfunctie verbeteren en verlichting bieden bij verlammingsverschijnselen en tintelingen in het lichaam.

Meest gestelde vragen over Hijama & Cupping

Wat doet Hijama met je lichaam?

Hijama, ook bekend als cupping therapie, heeft verschillende effecten op het lichaam. Het belangrijkste doel is het stimuleren van de bloedcirculatie en het verwijderen van gifstoffen en stagnaties in het lichaam. Dit draagt bij aan een verbeterde zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar cellen, weefsels en organen. Hierdoor kan Hijama helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van het immuunsysteem, en het bevorderen van algeheel welzijn.

Wat is Hijama in de islam?

Hijama heeft een bijzondere betekenis in de islam. Het is een therapeutische praktijk die wordt aanbevolen en zelfs bevolen door de profeet Mohammed (vrede zij met hem) volgens islamitische overleveringen of hadiths. Het wordt beschouwd als een sunnah (een aanbevolen handeling) en wordt geassocieerd met spirituele en lichamelijke genezing. Voor veel moslims is Hijama een belangrijk onderdeel van hun gezondheidszorg en geloofspraktijk.

Wat is Hijama verrichten?

Hijama verrichten, ook wel bekend als cupping, is het proces waarbij speciale cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit creëert een negatieve druk die de huid en het onderliggende weefsel omhoog trekt. Dit bevordert de bloedcirculatie en helpt bij het vrijmaken van stagnaties in het lichaam. Na een bepaalde periode worden de cups verwijderd, waardoor kleine zuigplekken of blauwe plekken op de huid achterblijven.

Wat mag je niet als je Hijama hebt gedaan?

Na Hijama wordt meestal geadviseerd om enkele uren rust te nemen en bepaalde activiteiten te vermijden. Dit kan variëren afhankelijk van de persoon en de behandelaar, maar over het algemeen wordt het volgende afgeraden:

 • Vermijd zware lichamelijke inspanning.
 • Vermijd het nemen van een warme douche of bad direct na de behandeling.
 • Vermijd het blootstellen van de Hijama-plekken aan vuil of irriterende stoffen.
 • Vermijd koude dranken en voedsel direct na de behandeling, omdat dit de verwarmende effecten van Hijama kan tenietdoen.
Wat mag je niet doen als je Hijama hebt gedaan?

Na Hijama wordt geadviseerd om de volgende zaken te vermijden:

 • Roken, alcohol drinken, of cafeïne consumeren, omdat deze stoffen de detoxificatieprocessen kunnen beïnvloeden.
 • Te veel eten of zwaar voedsel consumeren, omdat dit de spijsvertering kan verstoren.
 • Stressvolle situaties vermijden, omdat ontspanning belangrijk is voor het herstelproces.
Waarom mag je niet douchen na cupping?

Het wordt over het algemeen afgeraden om direct na cupping of Hijama een warme douche te nemen, omdat de huid na de behandeling gevoeliger kan zijn. Warm water kan de Hijama-plekken irriteren en ongemak veroorzaken. Het wordt aanbevolen om minstens enkele uren tot een dag te wachten voordat je een warme douche neemt om de huid de kans te geven te herstellen.

Hoe lang mag je niet douchen na Hijama?

De periode waarin je niet zou moeten douchen na Hijama kan variëren, maar over het algemeen wordt geadviseerd om minstens enkele uren tot een dag te wachten voordat je een warme douche neemt. Dit kan afhankelijk zijn van de adviezen van de Hijama-behandelaar en hoe je lichaam reageert op de behandeling.

Hoelang blijven Hijama plekken?

De duur van de Hijama-plekken op de huid kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de intensiteit van de behandeling, de gezondheid van de persoon en de herstelsnelheid van de huid. Over het algemeen kunnen Hijama-plekken enkele dagen tot een week zichtbaar blijven voordat ze geleidelijk vervagen.

Maak afspraak